Sportspeeltuin voor kinderen groot succes

Sportspeeltuin voor kinderen groot succes

Veel ballen en genoeg ruimte om lekker rond te rennen en te klauteren. Het perfecte recept om kleuters een leuke middag te bezorgen. De sportspeeltuin bij Volleybalvereniging Irene groeide in 10 weken uit van 6 naar 15 kinderen. Reden voor de Bilthovense vereniging om uit te breiden en een nieuwe groep te starten.

Het gaat bij de sportspeeltuin vooral om plezier krijgen in bewegen (met en zonder bal) en de motoriek meer ontwikkelen. Kinderen klimmen, klauteren, vangen, gooien en rennen, in een spelvorm die goed aansluit bij hun belevingswereld. De enthousiaste trainster Melinde Maarseveen weet elke week leuke spelletjes te bedenken, om zo kinderen de eerste balvaardigheden te leren. De kinderen genieten van het bewegen en de ouders geven aan dat dit een mooie manier is voor de kinderen om zich lekker uit te leven en tegelijkertijd de basisvormen van het bewegen te leren. Een goede basis voor welke sport je daarna ook kiest. Iedere week wordt de les afgesloten met een gezonde snack die vanuit Irene wordt aangeboden.

De nieuwe groep start vanaf 13 november van 17.00 uur tot 17.45 uur in de Kees Boekehal. Heeft u een kindje die u spelenderwijs met sport kennis wilt laten maken in de sportspeeltuin? Of heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@irenezaalvolleybal.nl  of kom eens vrijblijvend meedoen en/of kijken op woensdagmiddag.

Geef een antwoord

Sluit Menu