voor leden

Bij Irene houden we samen onze vereniging staande. Dat betekent dat je naast je rechten, soms ook plichten hebt. Dit kan zijn: zaalwacht, bardienst, tellen of scheidsrechter zijn bij een wedstrijd.

Zaalwacht:
Als jouw team is ingedeeld voor zaalwacht, worden er verschillende taken van je verwacht. Wat dat is kun je lezen in het informatieboekje hieronder.

Tellen:
Als teller ondersteun je de scheidsrechter bij de wedstrijd. Je houdt de score en time-outs bij.
Daarnaast noteer je wat de setstanden waren en wie er gewonnen heeft. Na afloop van de wedstrijd moeten de standen worden ingevoerd in het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Dit doe je samen met de aanvoerders van beide teams en de scheidsrechter. De handleiding voor het invullen van het DWF vind je hieronder.

Scheidsrechter:
De scheidsrechter is verantwoordelijk voor het verloop van de wedstrijd. Niet alleen let hij op welk team er gescoord heeft, ook moet hij op de randzaken letten zoals communicatie met de coaches. Daarnaast heeft de scheidsrechter ook een rol bij het invullen van het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF).
Meer informatie voor Scheidsrechters en de handleiding voor het invullen van het DWF vind je hieronder.

Aanvoerder:
Als aanvoerder heb je verschillende taken w.b.t. het invullen van het Digitale Wedstrijd Formulier.
Wat dat is vind je in de handleiding DWF hieronder.

Sportkleding:
Wanneer je toe bent aan nieuwe Wedstrijd/sportkleding kijk dan eens op www.volleybaldirect.nl.
Hierover meer informatie op de sportkleding pagina!

Digitaal Wedstrijd formulier (DWF)

Boekje

Komt achter het gesloten deel. Mocht je behoefte hebben aan een digitale versie benader een teamlid die dit in bezit heeft om te delen.

Bij Irene geldt een gedragscode. Zo zorgen we er samen voor dat het voor iedereen gezellig blijft.

1. Gedraag je sportief zowel binnen als buiten het veld
  2. Wees op de hoogte van de spelregels
  3. Aanvaard de beslissingen van de scheidsrechter
  4. Spreek elkaar aan op onsportief gedrag
  5. Ruim je afval op en ga om met de accommodatie en materialen.
  6. Moedig elkaar op een sportieve manier aan en laat kinderen hun spel spelen.
  7. Ook bij SV Irene wordt er niet gerookt en gedronken onder de 18 jaar.
  8. Respecteer het werk van de mensen die ervoor zorgen dat trainingen worden gegeven, die coachen en fluiten en het mogelijk maken dat je wedstrijden kan spelen. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend.
Sluit Menu